20 Ekim 2009 Salı

NASIL BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Günlük,haftalık,aylık olayları kendimizce inceleyeceğimiz bir köşe olacak bundan sonra bu satırlarda.Malum Türkiyemizin gündemi hemen hemen her gün değişmeye ,bir süreçten diğerine geçmeye müsait.O yüzden hiç şüphesiz ''Nasıl Bir Süreçten Geçiyoruz'' yazıları bir hayli olacaktır blogumuzda.

İlk konumuzda Ermenistan ile yapılan anlaşma ve bunun bize neler getireceği ile ilgili olacak.

Bu anlaşmanın içeriğinde şunlar vardır:Türkiye ile Ermenistan arasında sınırın açılması ve diplomatik ilişkilerin kurulması. Siyaset, ulaştırma, iletişim, enerji, hukuk, bilim, eğitim, ticaret, turizm, ekonomik işbirliği, çevre ve tarih konularında hükümetlerarası komisyonlar kurulacak olmasıdır.Anlaşma bunları içerirken bu yaşanan süreç birçok insanı tatmin etmediği gibi beni de tatmin etmemiştir.Çünkü bu anlaşma halen dahi Gümrü Anlaşması'nı kabul etmemiş bir ülke ile imzalanmıştır.Parlementoların oylamasına sunulacak bu anlaşma çok büyük bir olasılıkla Ermeni parlementosunca kabul edilmeyecek ve çözümsüzlük ortamı devam edip duracaktır.Düşünün ki tek umutları Türkiye ile olan sınır kapısının açılması olan hala Türkiye'nin 30 sene öncesi yaşayan bir bir devlet ile eğitim,turizm ve de en önemlisi ekonomik işbirliği zemininin peşindeyiz.Hem de sözde iddialarının peşini hiç bir zaman bırakmayacaklarını bile bile ,ve Azerbaycan'ı karşımıza alarak.

Maalesef bu süreç ve bu anlaşma ülkemize katkılar getirmekten çok ama çok uzak.Ve de bizim parlementomuzda bu anlaşma kabul edilip;Ermeni parlementosunda olumsuz karar çıkması durumunda nasıl bir sürece gireceğimiz kendi adıma gerçekten merak konusu...

ERDEM ÇETİN

1 yorum:

  1. Öncelıkle elinize saglık. Haklısınız ülkemize katkı getrmesınden oldukca uzak olduğu gibi,Türkiye Ermenistan ile masaya oturduğunda çıkıcak sonuç Ermenistan'nın olumusz kararıyla sona ererse Türkiye'nin içine düşeceği durumuda düşünüp buna gorede haraket etmek gerekmektedir.

    YanıtlaSil