12 Kasım 2010 Cuma

Mutlu musun Türkiye?


Kpss'de yaşanan skandaldan,skandala adı karışan insanlardan,skandal sonucu hayalleri yıkılan;emekleri çalınan binlerce insanın içine düştüğü durumdan mutlu musunuz...?

Ümraniye Davası(Medyatik adı ile Ergenekon Davası)'nın henüz belli bir yola girememesinden,cezaevine konulan insanların uzun süreler sonunda suçsuz olduğu anlaşılıp ; sen suçsuzsun diyerek serbest bırakılmasından mutlu musunuz...?

Referandum sonunda darbeci zihniyet yargılanacak mesajı verilmesine rağmen ;henüz herhangi bir girişimde bulunulmamasından mutlu musunuz...?

Salı günleri grup toplantılarında siyaset üretmek yerine birbirlerine atıp tutan liderlerden ;ve de onların her dediğine kafa sallayan vekillerden mutlu musunuz...?

Üniversitelerde baş örtüsünü milli mesele haline getiren kitlelerden mutlu musunuz...?

İlkokullara baş örtüsünü sokmaya çalışan bölücülerden mutlu musunuz...?

105 yaşındaki bir insanın üzerinden popülistlik,takımdaşlık yapmaya çalışan Türk spor basınından mutlu musunuz...?

Aynı basının içinde olan sakatlanan bir milli oyuncunun sakatlığını sevgilisi ile yaşamış olabileceği sekse bağlayan;ve onu televiyonlarda konuşturmaya devam eden yöneticilerinden mutlu musunuz...?

Hrant Dink cinayetinde katil zanlısının seneler sonra çocuk olarak yargılanacak olmasından;ve bu boşlukları doğuran Türk Hukuk Sistemi'nden mutlu musunuz...?

Milyonlarca genci kara kara düşündüren ÖSS sisteminden mutlu musunuz...?

Tv dizilerindeki yozlaşmadan,mesaj vermekten uzak dizilerden mutlu musunuz...?

Hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu Türkiye'de kurbanlıkların bile yurtdışından geliyor olmasından mutlu musunuz...?

Tarım ülkesi olan Türkiye'de en temel sebzelerden biri olan domatesin bile artık alınamıyor olmasından mutlu musunuz...?

Aylardan beri askere gidecek ve askerde olan binlerce gencin kafasını karıştıran askerlik meselesinde mevzunun bir türlü çözülememesinden;işin adeta sulandırılmasından mutlu musunuz...?


Kandil'den ,İmralı'dan mesajlar verilirken bunlara çözüm üretemeyen devlet yapısından mutlu musunuz...?

İnsanların adalete ,siyasete güveninin azalmasından mutlu musunuz...?

Etik değerlerin günden güne yok olmasından mutlu musunuz...?

Tüm bunların sonunda bunların düzelebileceğinden,daha huzurlu bir toplum yapısına kavuşabileceğimizden,sosyal ve adil bir hukuk devleti olabileceğimizden UMUTLU MUSUNUZ...?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder